Sarota PRFortinet

Śniadanie prasowe Fortinet – cyberbezpieczeństwo w firmach

Fortinet przeprowadził w bieżącym roku globalne badanie cyberbezpieczeństwa w przedsiębiorstwach. Wśród krajów, z których pochodzili ankietowani, znalazła się Polska. Wnioski z badania zaprezentowano na spotkaniu z udziałem dziennikarzy i ekspertów.

Zajmujący się cyberbezpieczeństwem polscy dziennikarze często zwracali uwagę na brak danych i informacji związanych ze stanem bezpieczeństwa cyfrowego w naszym kraju. Badanie Fortinet stanowiło dobrą odpowiedź na tę potrzebę oraz szansę na wzmocnienie wizerunku marki jako wiodącego uczestnika dyskusji o stanie cyberbezpieczeństwa w polskich firmach.

Zorganizowane przez SAROTA PR spotkanie w formie śniadania prasowego odbyło się 26 października w Warszawie w centrum konferencyjnym The Heart mieszczącym się na 38 piętrze biurowca Warsaw Spire.

Gościem wydarzenia był Andrzej Sadowski, prezydent Centrum im. Adama Smitha, który skomentował wyniki badania z perspektywy biznesowej. W trakcie spotkania na skrzynki mailowe dziennikarzy biorących w nim udział trafił pakiet materiałów prasowych.

W półtoragodzinnym spotkaniu udział wzięło 11 dziennikarzy, m.in. z Rzeczpospolitej, Gazety Wyborczej, Radia ZET i magazynu Computerworld. Efektem spotkania było także zaproszenie Jolanty Malak, regionalnej dyrektor Fortinet, na nagranie w Naczelnej Redakcji Gospodarczej Polskiego Radia.