Archiwum

Nowa gama płyt głównych FOXCONN

FOXCONN wprowadza płyty główne dla procesorów Intela z nowymi układami NVIDIA

Kraków, Polska, 22 stycznia 2008 – FOXCONN prezentuje pełną gamę nowych płyt bazujących na chipsetach nForce™ 630i oraz 610i. Płyty z rodzin M7PMX oraz M7VMX obsługują magistralę FSB 1333 MHz oraz najnowsze 45 nm procesory Core™2 Quad oraz Core™2 Duo.

Nowe płyty posiadają zintegrowany układ graficzny GeForce 7100 (M7PMX) lub GeForce 7050 (M7VMX), obsługujący w pełni Shader Model 3.0 oraz DirectX 9.0c. Wyjścia graficzne mogą być skonfigurowane do pracy na wielu ekranach przy pomocy technologii nView™ Multi-Display.

Zwiększona szybkość pamięci

Inżynierowie FOXCONN zwiększyli maksymalne, obsługiwane oficjalnie częstotliwości pamięci w obu rodzinach płyt. Dzięki temu podniesiono ogólną wydajność systemu, poprawiając stosunek ceny do wydajności.

Oryginalna szybkość pamięci  Rozszerzona szybkość pamięci
M7VMX  667MHz  800(oc)MHz*
M7PMX  800MHz  1066(oc)MHz*

Zintegrowany port HDMI z HDCP

Rodzina płyt M7PMX posiada natywny port HDMI z HDCP. W ten sposób spełnia wymogi do odtwarzania zabezpieczonych filmów w standardzie High Definition na nośnikach Blu-Ray oraz HD DVD pod warunkiem podłączenia wyświetlacza zgodnego z HDCP.

Wszystkie nowe płyty posiadają 4 porty Serial-ATA II z pełną funkcjonalnością RAID oraz technologią NVIDIA MediaShield™, która pozwala na zarządzanie macierzami dysków poprzez prosty kreator w środowisku Windows.

FoxOne™
We wszystkich płytach z rodzin M7PMX oraz M7VMX jest również obecna technologia FoxOne. Pozwala ona za pomocą specjalnej aplikacji, działającej w środowisku Windows, na prosty overclocking, kontrolę nad wentylatorami oraz monitoring kluczowych parametrów systemu.

Użyteczność na co dzień

Na wszystkich płytach została zintegrowana karta dźwiękowa w obsługująca standard HD, karta sieciowa o przepustowości do 1 Gbit/s, 8 portów USB 2.0 oraz złącze ATA133 dla zachowania kompatybilności ze starszymi napędami, niezgodnymi z Serial-ATA II.

Specyfikacja:

M7PMX-S M7PMX-K  M7VMX-S M7VMX-K M7VMX-K
Obsługa CPU Intel® Core™2 Extreme / Quad /Duo / Pentium® Dual-Core / Celeron®
Obsługa FSB 1333MHz 1333MHz 1333MHz 1333MHz 1333MHz
Rdzeń graficzny  GeForce 7100 GeForce 7050
Pamięć RAM Dual DDR2 1066MHz*, 2 sloty, maksymalnie 4GB Dual DDR2 800MHz*, 2 sloty, maksymalnie 4GB
Sloty  1 slot PCI-E x16, 1 slot PCI-E x1, 2 sloty PCI
Porty dla urządzeń zewn  RAID, 4 porty SATAII, 8 portów USB2.0, 1 port ATA 133
HDMI/HDCP  Tak Tak Nie Nie Nie
Standard dźwięku 7.1 HD 5.1 HD 7.1 HD 5.1 HD 5.1 HD
Karta LAN Gigabit Gigabit Gigabit Gigabit 10/100 Mbit
Format płyty  mATX mATX mATX mATX mATX

* Wydajność przy podkręconych ustawieniach nie jest gwarantowana, i jest mocno zależna od zainstalowanych komponentów. Może mieć niekorzystny wpływ na stabilność systemu.

Cena oraz dostępność:

Płyty z rodzin M7PMX oraz M7VMX będą dostępne w kanałach dystrybucyjnych w lutym.

Kontakt prasowy :

Product Marketing

Michael Littler
michael.littler(at)foxconn.com
Tel.: +86 10 82888918 Ext.39918

Polska,
Piotr Sarota
konsultant public relations

SAROTA PR

Tel.: +48 12 684 12 68
Email: piotr(at)sarota.pl

O firmie FOXCONN
FOXCONN jest zarejestrowanym znakiem handlowym firmy Hon Hai Precision Industry Company Ltd., wiodącego dostawcy w zakresie: projektowania, rozwoju, produkcji i obsługi posprzedażowej dla światowych liderów w branżach komputerowej, telekomunikacyjnej i elektroniki użytkowej.

Należąca do FOXCONN grupa Channel Innovation & Service Group (CISG) dokłada wszelkich starań, by dostarczać produkty najwyższej jakości wszystkim swoim klientom – zarówno dużym jak i małym. Firma rozumie wpływ przemian, jakim podlega rynek, na klientów i ludzi pracujących w przemyśle komputerowym. W związku z tym agresywnie się rozwija, by dostarczać solidne, rzetelne produkty charakteryzujące się prostotą i łatwością obsługi, przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska ludzkiego i naturalnego w trakcie całego cyklu życia produktu. Dzięki tej filozofii łączenia ludzi i technologii, FOXCONN CISG daje możliwość tworzenia własnych rozwiązań komputerowych dużej liczbie producentów, sprzedawców i końcowych użytkowników komputerów PC.