Archiwum

Mysz Icon7 Twister™ Evolution zwycięzcą prestiżowej nagrody iF Product Design 2009

Wysokiej jakości mysz z czujnikiem laserowym i prezenter w jednym
Polska, 19 grudnia 2008
– firma Icon7 została nagrodzona prestiżowym wyróżnieniem iF Product Design Award 2009 za swoją nową bezprzewodową mysz Twister™ Evolution. Wyróżnienie jest tym większe, iż w tym roku firma Icon7 po raz pierwszy zgłosiła swój produkt jako kandydata w tym konkursie.

Już od ponad 50 lat (od 1954 roku) iF jest uznawany za jeden z najbardziej prestiżowych konkursów projektanckich na świecie. W tym roku zostało zgłoszonych 2808 produktów z 39 krajów, które następnie były ocenianie pod względem wyglądu, jakości wykonania, innowacyjności, wpływu na środowisko naturalne i funkcjonalności. Przyznana nagroda świadczy o przynależności produktów firmy Icon7 do grupy najlepszych producentów peryferiów komputerowych.

Podczas projektowania firma Icon7 stosuje politykę 3S (smart, stylish and simple), dzięki czemu produkty tej firmy są technologicznie zaawansowane oraz posiadają elegancki i stylowy wygląd, będąc jednocześnie prostymi w obsłudze. Urządzenia firmowane znakiem Icon7 są doceniane przez międzynarodowych odbiorców, zarówno klientów indywidualnych, jak i specjalistów z branży IT.

Debiutująca na forum iF Award mysz Twister™ Evolution została zaprojektowana z zastosowaniem kilku autorskich technologii firmy Icon7. Jedną z nich jest konstrukcja SmartTwist™ pozwalająca za pomocą jednego płynnego ruchu przekształcić mysz z całkowicie płaskiej, łatwej w transporcie, do wygiętej w łuk i wygodnej w użytkowaniu. Innym ciekawym rozwiązaniem jest scroll FlyThrough™ umożliwiający przewijanie w każdym kierunku i pozwalający za pomocą jednego przesunięcia palcem poruszać się po obszernych dokumentach i stronach internetowych. Z kolei funkcja PowerTag™ pozwala przyczepić mysz do notebooka, co ułatwia jej przenoszenie. W tym czasie ładuje się także wewnętrzna bateria Twister’a. Produkt Icon7 ma również dodatkową funkcję – można z jej pomocą kontrolować wyświetlaną prezentację. Jeden z przycisków umieszczonych na spodzie myszy włącza wskaźnik laserowy, a pozostałe umożliwiają przełączanie pomiędzy kolejnymi slajdami prezentacji oraz trybami wyświetlania.

Poniżej znajduje się link do prezentacji filmowej zamieszczonej w serwisie youtube.com przedstawiającej mysz Twister™ Evolution:

Więcej informacji:

www.icon7.com/pl

Kontakt prasowy:

Sara Su
MarCom Manager
Icon7 Inc.
Tel: +886 2 8797 2577 wew. 103
Fax: +886 2 8797 2327
E-mail: pr@icon7.com pr@icon7.com Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Polska:

Piotr Sarota
konsultant public relations

SAROTA PR – agencja public relations
Tel.: +48 12 684 12 68
Kom.+48 606 895 326
Email: piotr(at)sarota.pl

Jan Trzupek
account manager

Tel. +48 12 684 12 68
Kom.+48 696 778 568
Email: jan.trzupek(at)sarota.pl

O firmie Icon7

Firma Icon 7 Inc. („Icon7”) dostarcza Klientom na całym świecie wysokiej jakości peryferia komputerowe i elektronikę użytkową. Jej pasją i misją jest projektowanie zaawansowanych technologicznie, stylowych i równocześnie wygodnych w użytkowaniu produktów służących pracy i rozrywce.