Archiwum

Krok bliżej ideału – SAPPHIRE TOXIC HD 4870 z 1 GB pamięci GDDR5

Chłodzenie Vapor-X obecne na kolejnej wydajnej karcie graficznej

Kraków, Polska, 8 stycznia 2009 – SAPPHIRE zaprezentował nową wersję karty graficznej HD 4870 TOXIC tym razem wyposażonej w 1 GB pamięci GDDR5. Dodatkowe 512 MB zapewnia maksymalne wykorzystanie procesora graficznego bez wąskiego gardła w postaci zbyt małej ilości zainstalowanej pamięci.

Karta graficzna HD 4870 TOXIC 1GB wyposażona jest w znany i ceniony system chłodzenia Vapor-X – implementację technologii chłodzenia za pomocą komór parowania, stosowaną w kartach graficznych SAPPHIRE z serii TOXIC i ATOMIC już od ponad roku. To zaawansowane chłodzenie z 3 rurkami cieplnymi oraz wentylatorem, który automatycznie dostosowuje swoją prędkość w zależności od warunków pracy, zapewnia bardziej efektywne oraz cichsze chłodzenie wydajnych układów graficznych.

SAPPHIRE HD 4870 TOXIC 1GB posiada fabrycznie podniesione zegary w celu zapewnienia wysokiej wydajności. Karta posiada 1024 MB pamięci RAM GDDR5 taktowanej zegarem 1 GHz (efektywnie 4GHz), natomiast rdzeń jest fabrycznie podkręcony do częstotliwości 780 MHz.

Entuzjaści mogą połączyć 2, 3 lub nawet 4 karty dla zwiększenia wydajności dzięki technologii CrossFireX™ na odpowiedniej płycie głównej.

Specyfikacja:

Model   SAPPHIRE Radeon HD 4870 TOXIC 1GB
 Procesor graficzny  ATI Radeon™ HD 4870
 Zegar procesora graficznego (MHz)  780 MHz
 Zegar pamięci (MHz)  1000 MHz (4000 MHz efektywnie)
 Pamięć  1024 MB GDDR5
 System chłodzenia  Dwuslotowe Vapor-X
 Magistrala  PCI Express x16, wersja 2.0
 Wyjścia  2 wyjścia Dual-link DVI kompatybilne z HDCP + wyjście HDMI z możliwością przesyłania dźwięku 7.1
 Dodatki – Adapter DVI-HDMI z możliwością przesyłania dźwięku 7.1
– Adapter DVI-VGA
– Adapter S-Video-Cinch
– Kabel S-Video
– Mostek do połączenia kart graficznych w trybie CrossFire
– Instrukcja instalacji
– Płyta CD ze sterownikami
– Oprogramowanie Cyberlink Power DVD 7, DVD Suite 5, DVD Ruby ROM, 3DMark Vantage

Gwarancja i cena:

Sugerowana cena detaliczna karty graficznej SAPPHIRE HD 4870 TOXIC 1GB wynosi 999 zł brutto. Karta objęta jest dwuletnią gwarancją producenta.

Więcej informacji:

Kontakt prasowy:

Piotr Sarota
konsultant public relations

SAROTA PR
Tel.: +48 12 684 12 68
Kom.+48 606 895 326
Email: piotr(at)sarota.pl

Jan Trzupek
account manager

Sarota PR
Tel. +48 12 684 12 68
Kom.+48 696 778 568
Email: jan.trzupek(at)sarota.pl

O firmie SAPPHIRE

SAPPHIRE jest pionierem w nowej erze gier i cyfrowej rozrywki. Oferuje przełomowe rozwiązania w środowisku, które podlega ciągłym zmianom i szybkiej ewolucji. Od ponad dziesięciu lat SAPPHIRE jest zaangażowany w dostarczanie produktów wyposażonych w największą możliwą ilość funkcji i doskonale opracowanych pod względem technicznym. Ze względu na trwałe dążenie SAPPHIRE do uzyskiwania doskonałości każdego z produktów, wszystkie fabryki pracują w oparciu o certyfikaty ISO9001 i ISO14001.

SAPPHIRE od samego początku jest kluczowym dostawcą kart graficznych AMD (dawniej ATI), projektując, wytwarzając oraz sprzedając ich pełną gamę. SAPPHIRE umacnia również swoją pozycję jako dostawca płyt głównych dla Klientów wymagających od zakupionych produktów najwyższej wydajności i stabilności.

Wszystkie produkty SAPPHIRE produkowane są w 100% zgodnie z wymaganiami produkcyjnymi AMD. Nasza miesięczna produkcja kart graficznych sięga poziomu 1,8 mln sztuk, tym samym nasze fabryki są największym producentem kart AMD.
SAPPHIRE gwarantuje swoim Klientom produkty o nieskazitelnej jakości oraz wydajności, zapewniając pełną satysfakcję i radość z użytkowania.