Archiwum

Jeszcze lepszy SAPPHIRE HD 4850 X2

Szybszy, cichszy, tańszy i tylko od SAPPHIRE
Kraków, Polska, 16 lutego 2009
– W odpowiedzi na recenzje i opinie pierwszych klientów na temat karty graficznej HD 4850 X2, SAPPHIRE przedstawił udoskonaloną wersję produktu. Egzemplarze, które obecnie znajdują się w masowej produkcji, bardziej efektywnie zarządzają prędkością obrotową wiatraków, dzięki czemu przy niewielkim obciążeniu karta jest bardzo cicha.

Ponadto nowe sterowniki AMD, zaprojektowane specjalnie dla SAPPHIRE HD 4850 X2, powodują znaczący wzrost wydajności karty. Sterowniki WHQL można pobrać bezpośrednio ze strony AMD (http://ati.amd.com/support/driver.HTML).

SAPPHIRE HD 4850 X2 jest autorskim rozwiązaniem łączącym dwie kompletne karty graficzne HD 4850 wraz z 512 MB lub 1024 MB pamięci (w zależności od wersji) dla każdego GPU. Łącznie daje to 1 GB lub 2 GB pamięci GDDR3 taktowanej z efektywną częstotliwością 1986 MHz. Karta wyposażona jest w wydajny system chłodzenia oraz 4 złącza DVI i jedno TV-OUT.

Wprowadzenie karty do masowej produkcji będzie skutkować obniżeniem ceny SAPPHIRE HD 4850 X2 dla użytkownika końcowego.

Specyfikacja:

Model   SAPPHIRE HD 4850 X2 2GB GDDR3
 Procesor graficzny  2 procesory ATI Radeon™ HD 4850
 Zegar procesora graficznego (MHz)  625 MHz
 Zegar pamięci (MHz)  993 MHz (1986 MHz efektywnie)
 Pamięć  2 x 1024 MB GDDR3
 System chłodzenia  Dwuslotowe
 Magistrala  PCI Express x16, wersja 2.0
 Wyjścia  2 wyjścia Dual-link DVI kompatybilne z HDCP + wyjście HDMI z możliwością przesyłania dźwięku 7.1
 Dodatki – Adapter DVI-HDMI z możliwością przesyłania dźwięku 7.1

Tel.: kom. +48 501 453 135
Email: wbutryn(at)sapphiretech.de

O firmie SAPPHIRE

SAPPHIRE jest pionierem w nowej erze gier i cyfrowej rozrywki. Oferuje przełomowe rozwiązania w środowisku, które podlega ciągłym zmianom i szybkiej ewolucji. Od ponad dziesięciu lat SAPPHIRE jest zaangażowany w dostarczanie produktów wyposażonych w największą możliwą ilość funkcji i doskonale opracowanych pod względem technicznym. Ze względu na trwałe dążenie SAPPHIRE do uzyskiwania doskonałości każdego z produktów, wszystkie fabryki pracują w oparciu o certyfikaty ISO9001 i ISO14001.

SAPPHIRE od samego początku jest kluczowym dostawcą kart graficznych AMD (dawniej ATI), projektując, wytwarzając oraz sprzedając ich pełną gamę. SAPPHIRE umacnia również swoją pozycję jako dostawca płyt głównych dla Klientów wymagających od zakupionych produktów najwyższej wydajności i stabilności.

Wszystkie produkty SAPPHIRE produkowane są w 100% zgodnie z wymaganiami produkcyjnymi AMD. Nasza miesięczna produkcja kart graficznych sięga poziomu 1,8 mln sztuk, tym samym nasze fabryki są największym producentem kart AMD.
SAPPHIRE gwarantuje swoim Klientom produkty o nieskazitelnej jakości oraz wydajności, zapewniając pełną satysfakcję i radość z użytkowania.