Archiwum

Icon7 prezentuje nową mysz do notebooków S300

Autorskie technologie, sensor LaserStream™ oraz perfekcja wykonania

Polska, 14 listopada 2008 – firma Icon7, wiodący producent wysokiej jakości peryferiów komputerowych, przedstawiła nową bezprzewodową mysz komputerową – S300. Mysz wyposażona jest w czujnik laserowy. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom jest idealna do notebooków.

Mysz S300 została wyposażona w laserowy sensor LaserStream™ zapewniający precyzyjne działanie na niemal wszystkich typach powierzchni. Dodatkowy przycisk pozwala na zmianę czułości myszy w zakresach 800, 1200 i 1600 dpi bez konieczności instalowania sterownika, a przechylna rolka umożliwia przewijanie w pionie i poziomie w systemie Microsoft® Windows Vista.

Innym przydatnym rozwiązaniem jest technologia EnergyMAX™, która wydłuża czas pracy na jednej baterii AA nawet do 5 miesięcy. Wbudowana dioda powiadamia użytkownika o konieczności jej wymiany.

Mysz Icon7 S300 zapewnia wysoki komfort pracy dzięki profilowanym, antypoślizgowym uchwytom oraz niewielkiemu odbiornikowi, który można schować wewnątrz myszki, co zapobiega jego zgubieniu. Po schowaniu odbiornika do myszy urządzenie automatycznie wyłącza sensor laserowy, dodatkowo oszczędzając energię.

Mysz wyposażona jest w pięć programowalnych przycisków, dzięki którym można np. zmieniać aktywną aplikację (funkcja standardowo obsługiwana przez kombinację klawiszy Alt+Tab) za pomocą jednego kliknięcia lub włączyć trójwymiarowy widok okien (Vista Flip 3D) za pomocą dwóch kliknięć.

Niewielkie rozmiary, elegancki design oraz zaawansowany czujnik laserowy sprawiają, że mysz S300 nadaje się zarówno do pracy biurowej, jak i do gier wymagających wysokiej czułości myszy.

Specyfikacja:

Model   Icon7 S300
 Ilość przycisków  5 (programowalnych przez program iConfig™)
 Czułość myszy  800, 1200 i 1600
 Technologia czujnika  Czujnik laserowy z technologią LaserStream™
 Odbiornik bezprzewodowy  Niewielki odbiornik 27 MHz podłączany do portu USB
 Dodatkowe funkcje  – Wyświetlacz pokazujący wybraną czułość
 – Dioda wskazująca niski stan energii baterii
 – Przechylne rolka umożliwiająca przewijanie w pionie i w poziomie
 Wymiary [mm]  98 x 55 x 36
 Zasilanie  1 bateria AA (wystarcza na 5 miesięcy pracy)
 Kompatybilność  Windows® Vista, XP, 2000
 Dołączone oprogramowanie  iConfig™

Gwarancja i cena:

Mysz Icon7 S300 znajduje się w sprzedaży w cenie promocyjnej 79 złotych brutto. Cena standardowa to 99 zł brutto. Urządzenie objęte jest 36-miesięczną gwarancją producenta.

Więcej informacji:

Kom.+48 696 778 568
Email: jan.trzupek(at)sarota.pl

O firmie Icon7

Firma Icon 7 Inc. („Icon7”) dostarcza Klientom na całym świecie wysokiej jakości peryferia komputerowe i elektronikę użytkową. Jej pasją i misją jest projektowanie zaawansowanych technologicznie, stylowych i równocześnie wygodnych w użytkowaniu produktów służących pracy i rozrywce.