Archiwum

FOXCONN przedstawia płytę BLACKOPS

Nowa płyta główna z serii Quantum Force zawiera innowacyjny i uniwersalny system chłodzenia

CES Show – Las Vegas, USA, 11 stycznia 2008 – FOXCONN przedstawia nową płytę z serii Quantum Force. Model “BLACKOPS” będzie zbudowany w oparciu o nowy chipset firmy Intel przeznaczony dla entuzjastów. Płyta zawierać będzie wiele innowacji w zakresie ekstremalnego overclockingu.
Zademonstrowana prasie oraz klientom, podczas targów Consumer Electronics Show w Las Vegas, płyta BLACKOPS wzbudziła zachwyt wśród entuzjastów overclockingu swoim unikalnym BIOSem oraz ciekawie rozwiązanym chłodzeniem.

Chłodzenie o nazwie 4in1 Quantum Cooler jest w całości miedzianą konstrukcją chłodzącą, obejmującą mostek północny, południowy oraz układy zasilające procesor. Dzięki dołączonym akcesoriom, układ może być szybko modyfikowany do chłodzenia pasywnego, aktywnego przy użyciu wentylatora, wodnego, a także ciekłym azotem lub suchym lodem.

W zeszłym miesiącu FOXCONN ogłosił, że płyta będzie posiadała 8-fazowy, cyfrowy układ zasilający procesor. Układ ten pozwolił na uzyskanie bardzo wysokich wyników overclockingu. Procesor Intel Core™2 Extreme QX9770 udało się przetestować przy taktowaniu 6 GHz. Jednak innowacje w płycie BLACKOPS nie ograniczają się tylko do sprzętowych nowinek.

Peter Tan, konsultant techniczny serii Quantum Force w swoich wypowiedziach podczas CES 2008 ujawnił również parę unikalnych funkcji które znajdą się w nowym BIOSie o nazwie Quantum BIOS – rozwiniętej wersji Gladiator BIOS znanej z zeszłorocznego modelu MARS.

“ Umożliwiliśmy użytkownikom dostęp do zmiany wielu nowych parametrów w porównaniu do poprzedniej wersji – Gladiator BIOS. Ale nowy BIOS to nie tylko więcej ustawień widocznych dla klienta. Quantum BIOS prezentuje nowe podejście do użytkownika, informuje które ustawienia mają wpływ na wyniki overclockingu. Jest bardziej intuicyjny oraz przyjazny. Dodatkowo staraliśmy się wytłumaczyć, na co dokładnie wpływa ustawienie każdego parametru, ułożyliśmy je w logicznych grupach”

Nie podano informacji odnośnie cen oraz dostępności płyty BLACKOPS, ale Greta Kuo, menedżer produktów Quantum Force zapewnia, że płyta znajdzie się na rynku jeszcze w tym kwartale.

Więcej informacji na temat Quantum Force znajduje się na stronie http://www.quantum-force.net

Kontakt prasowy:

Product Marketing

Michael Littler
michael.littler@foxconn.com
Tel.: +86 10 82888918 Ext.39918

Polska,
Piotr Sarota
konsultant public relations

SAROTA PR

Tel.: +48 12 684 12 68
Email: piotr(at)sarota.pl

O firmie FOXCONN
FOXCONN jest zarejestrowanym znakiem handlowym firmy Hon Hai Precision Industry Company Ltd., wiodącego dostawcy w zakresie: projektowania, rozwoju, produkcji i obsługi posprzedażowej dla światowych liderów w branżach komputerowej, telekomunikacyjnej i elektroniki użytkowej.

Należąca do FOXCONN grupa Channel Innovation & Service Group (CISG) dokłada wszelkich starań, by dostarczać produkty najwyższej jakości wszystkim swoim klientom – zarówno dużym jak i małym. Firma rozumie wpływ przemian, jakim podlega rynek, na klientów i ludzi pracujących w przemyśle komputerowym. W związku z tym agresywnie się rozwija, by dostarczać solidne, rzetelne produkty charakteryzujące się prostotą i łatwością obsługi, przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska ludzkiego i naturalnego w trakcie całego cyklu życia produktu. Dzięki tej filozofii łączenia ludzi i technologii, FOXCONN CISG daje możliwość tworzenia własnych rozwiązań komputerowych dużej liczbie producentów, sprzedawców i końcowych użytkowników komputerów PC.