SAROTA PRAOCPhilips

Philips i AOC prezentują najnowsze monitory na spotkaniu prasowym

Gaming w 4K z G-Sync, ultracienki 24-calowy ekran zamknięty w obudowie zaprojektowanej prze Studio F.A. Porsche oraz największy zakrzywiony monitor 4K na rynku. W warszawskim Studio Skandal odbyło się spotkanie prasowe marki AOC oraz firmy MMD – licencjonowanego partnera marki PHILIPS.

Rozdzielczość 4K i NVIDIA G-Sync

AOC AG271UG z serii AGON jest konstrukcją kierowaną do graczy wyposażonych w najmocniejsze karty graficzne NVIDIA. Zastosowana w monitorze matryca IPS o przekątnej 27 cali pracuje w rozdzielczości 3840 x 2160 pikseli. Za zminimalizowanie efektu rozrywania obrazu w grach odpowiada technologia G-Sync.

Zakrzywione QHD do gier

AOC AGON AG322QCX jest zakrzywionym monitorem o klasycznych proporcjach obrazu 16:9. Jego 32-calowa matryca VA generuje obraz o rozdzielczości 2560 x 1440 przy odświeżaniu 144 Hz. Dodatkowo obsługuje on technologię AdaptiveSync. Wszystkie te elementy na pewno docenią gracze poszukujący wyjątkowych doznań i wymagający od monitora ponadprzeciętnej wydajności.

Z deski kreślarskiej Studio F.A. Porsche

AOC PDS241 został zaprojektowany we współpracy ze Studio F. A. Porsche. Monitor wyróżnia się wyjątkowo cienkim (5,2 mm), pozbawionym ramek panelem oraz metalową stopą. Szczególną cechą tego modelu jest brak portów z tyłu ekranu – złącze HDMI zostało wyprowadzone do dedykowanego zasilacza. Dzięki temu rozwiązaniu urządzenie cechuje się lekką i spójną konstrukcją. Monitor wyposażono w matrycę IPS o przekątnej 24 cali, wyświetlającą obraz o rozdzielczości 1920 x 1080 pikseli.

34-calowa panorama

Monitor PHILIPS 349X7FJEW w ultrapanoramicznym formacie 21:9 wyposażono w zakrzywiona matrycę MVA o rozdzielczości 3440 x 1440 pikseli. Został on wyróżniony nagrodą Red Dot Design Award 2017 za innowacyjność i nietuzinkowe wzornictwo.

Ekran cieńszy od smartfona

24-calowy monitor IPS z linii Moda – urządzeń marki PHILIPS, które nie tylko oferują wysoką jakość obrazu, ale także wyróżniają się intrygującym wyglądem. Profil boczny obudowy PHILIPS 245C7QJSB ma w najwęższym miejscu tylko 5,2 mm. Porównywalną grubość mają obudowy smartfonów. Stopka monitora wykonana została z lekkiego stopu aluminium.

Zakrzywione 27 cali na każdą kieszeń

PHILIPS 278E8QJAB reprezentuje nową linię monitorów z wygiętym ekranem, które wyróżniają się bardzo przystępną ceną w stosunku do swoich możliwości. Jego 27-calowy ekran z matrycą VA oferuje rozdzielczość Full HD, Adaptive-Sync i szerokie kąty widzenia, przy zachowaniu dobrej jakości obrazu. Esteci docenią smukłe wzornictwo i zakrzywioną matrycę.

Ponadto na spotkaniu zaprezentowano monitory:

• AOC AGON AG251FZ
  • PHILIPS BDM4037UW