Foxconn

Nowa płyta FOXCONN Quantum Force – Rattler

Legenda powraca – P67 dla entuzjastów
Kraków, Polska, 16 marca 2011 – FOXCONN przedstawia nową płytę główną z serii Quantum Force opartą o chipset Intel P67. Płyta FOXCONN Rattler została stworzona dla entuzjastów sprzętu komputerowego. Posiada podstawkę LGA 1155, obsługuje pamięci DDR3 i jest wyposażona w najnowsze rozwiązania, takie jak USB 3.0 oraz SATA 3.0.

Obsługa do 16 GB pamięci DDR3 2133MHz
Zintegrowany w procesorze kontroler pamięci pozwala zainstalować na płycie FOXCONN Rattler do 16 GB dwukanałowej pamięci DDR3 pracującej z częstotliwością nawet 2133 MHz!

Dwa porty PCI-Express 2.0 x16
Dzięki dwóm portom PCI-E 2.0 x16 na płycie można zainstalować dwie karty graficzne AMD
i połączyć je w trybie CrossFireX, w celu zwiększenia wydajności podsystemu graficznego.

Multimedia
Rattler posiada obsługę nowych technologii służących do podłączania urządzeń zewnętrznych, USB 3.0 (2 porty), SATAIII (2 porty). Płyta wyposażona jest także w 8-kanałową kartę dźwiękową z wyjściem optycznym, gigabitową kartę sieciową oraz posiada 6 portów SATA II i 12 portów USB 2.0.

Wydajność
FOXCONN Rattler jest najnowszym produktem z serii Quantum Force – płyt głównych tworzonych z myślą o entuzjastach sprzętu komputerowego, dlatego na płycie nie mogło zabraknąć mocnej sekcji zasilającej procesor i pamięci oraz wydajnego systemu chłodzącego.
Funkcjonalność płyty uzupełniają przyciski do podkręcania OC Prompt umieszczone bezpośrednio na laminacie. Dzieki temu, aby zwiększyć częstotliwość pracy procesora nie trzeba już nawet wchodzić do BIOSU. Płyta posiada też podwójny układ BIOS, wyświetlacz POST oraz dedykowane przyciski do uruchamiania i resetowania komputera.
Bogatą konfigurację sprzętową uzupełnia rozbudowana sekcja w BIOSie poświęcona overclockingowi.

Specyfikacja:

Model  FOXCONN Quantum Force Rattler
 Intel Express p67
 Obsługa procesorów  Procesory Intel Sandy Bridge produkowane w procesie technologicznym 32nm pasujące do podstawki 1155
 Pamięć  4 sloty DIMM dla dwukanałowych pamięci DDR3 2133+ MHz, 16 GB maksymalnie
 Sloty  2 sloty PCI Express x16 z obsługą ATI CrossFire
3 sloty PCI Express x1
1 sloty PCI
 Porty wejścia/wyjścia  2*SATA 3.0, 4*SATA II, 2*E-SATA II, 1*IDE, z obsługą RAID 0, 1, 5, 0+1
 Karta dźwiękowa  8-kanałowa HD, Wyjście S/PDIF koaksjalne i optyczne
 Karta sieciowa  2 x Gigabit LAN
 Format płyty  ATX

Gwarancja i cena:

Cena płyta głównej FOXCONN Rattler wynosi 629 zł brutto. Produkt objęty jest 36 miesięczną gwarancją producenta.

Gwarancja i cena:

Płyta główna FOXCONN H61MX pojawi się w sklepach w drugiej połowie lutego 2011 w cenie około 200 zł brutto. Będzie można też kupić wersję H61MXV pozbawioną slotów PCI i tańszą o około 10 zł. Produkty objęte są 36 miesięczną gwarancją producenta.

O firmie FOXCONN

FOXCONN jest zarejestrowanym znakiem handlowym firmy Hon Hai Precision Industry Company Ltd., wiodącego dostawcy w zakresie: projektowania, rozwoju, produkcji i obsługi posprzedażowej dla światowych liderów w branży komputerowej, telekomunikacyjnej i elektroniki użytkowej.

Należąca do FOXCONN grupa Channel Innovation & Service Group (CISG) dokłada wszelkich starań, by dostarczać produkty najwyższej jakości wszystkim swoim Klientom – zarówno dużym, jak i małym. Firma rozumie wpływ przemian, jakim podlega rynek, na Klientów i ludzi pracujących w przemyśle komputerowym. W związku z tym agresywnie się rozwija, by dostarczać solidne, rzetelne produkty charakteryzujące się prostotą i łatwością obsługi, przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska ludzkiego i naturalnego w trakcie całego cyklu życia produktu. Dzięki tej filozofii łączenia ludzi i technologii, FOXCONN CISG daje możliwość tworzenia własnych rozwiązań komputerowych dużej liczbie producentów, sprzedawców i końcowych użytkowników komputerów PC.